NOU FINANÇAMENT
Política 02/06/2012

Els empresaris catalans demanen a Rajoy que sigui flexible i no defugi el debat del pacte fiscal

El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, demana a tothom que es defugin els "plantejaments irreductibles" en la negociació del finançament. També reclama al govern espanyol "transparència" amb el rescat de Bankia i que faci reformes "encara que siguin impopulars"

Ariadna Trillas
1 min

SitgesEl president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, ha demanat al president del govern espanyol Mariano Rajoy -que aquest matí clou les Jornades del Cercle d'Economia de Sitges- que "no defugi el debat" sobre el pacte fiscal que s'ha plantejat a Catalunya. Piqué ha considerat que és "urgent" reconsiderar el finançament de les autonomies i les corporacions locals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El missatge dels empresaris catalans, però, conté una crida a la moderació. "Demanem que tothom estigui a l'alçada de les circumstàncies que vivim, sense plantejaments irreductibles, amb flexibilitat, moderació i sentit comú".

"Decisions, encara que siguin impopulars"

El Cercle ha posat damunt la taula un seguit de mesures que, a parer seu, cal tirar endavant, tot lloant la voluntat de reformes del govern del PP, però reclamant-li "transparència", en particular quan hi ha pel mig diners públics com és el cas de Bankia. "Cal que el govern prengui les decisions adequades, encara que siguin impopulars", ha alertat Piqué.

stats