DEBAT D'INVESTIDURA
Política 20/12/2010

En marxa el debat d'investidura

Artur Mas comença el seu discurs amb referències a la crisi econòmica i a les dificultats en la relació Catalunya-Espanya

Oriol March
1 min

BarcelonaA les 11 del matí ha començat el debat d'investidura amb el discurs del candidat a la presidència Artur Mas, líder de CiU. En aquests moments està parlant sobre el seu pla de govern i, de moment, ha anunciat que ha encarregat a Salvador Alemany (president del Cercle d'Economia) i a Miquel Vilardell (president del Col·legi de Metges) que liderin un consell assessor per reflexionar sobre el futur de l'economia catalana i el funcionament del sistema sanitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop acabi el discurs de Mas, se suspendrà la sessió fins les quatre de la tarda. Aleshores serà el torn de PSC, PP, ICV-EUiA i ERC, que diposaran de 30 minuts per exposar les seves idees en contraposició a les idees expressades pel futur president. Demà serà el torn de Solidaritat Catalana i Ciutadans, que tindran quinze minuts cada un. Un cop acabi el debat, demà al migdia, es durà a terme la primera votació.

Es preveu que Mas no surti escollit en aquesta primera volta i, per tant, caldrà una segona tanda que es produirà dijous al matí. Si es compleixen les previsions, d'aquest debat Mas ja en sortirà president i prendria possessió dilluns 27, dos dies abans que els consellers del seu futur govern, que ocuparan el seu càrrec dimecres 29.

stats