Política 12/12/2016

Enfrontament verbal entre antifeixistes i Societat Civil Catalana a la UAB

Els mossos antiavalots han intervingut al campus de Bellaterra per separar els dos grups

Marta Mollfulleda
1 min
Enfrontament entre antifeixistes i Societat Civil Catalana a la UAB

BarcelonaEpisodi de tensió entre alguns membres de l'entitat Societat Civil Catalana (SCC) i un grup de joves antifeixistes aquest matí al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'enfrontament, que només ha sigut verbal, ha tingut lloc aquest dilluns entre les 11 del matí i les dues del migdia a la Plaça Cívica del Campus de Bellaterra. Els fets han acabat amb la intervenció dels Mossos d'Esquadra.

Les joventuts de SCC, que es trobaven promocionant el documental 'Dissidents. El preu de la discrepància a la Catalunya nacionalista' que es projectarà aquest dimarts a la universitat, han estat increpades per un centenar de joves antifeixistes que sota el lema 'Ni feixistes ni amics dels feixistes', i els han demanat que abandonessin la universitat.

Segons SCC, l'actuació dels mossos ha servit per evitar que l'enfrontament, que ha començat en forma d'insults, acabés en agressions físiques cap als membres que es trobaven sota la carpa. La vocal de la junta directiva de l'entitat, Isabel Fernández Alonso, present durant l'enfrontament, ha assegurat que fets com aquests "constitueixen un atemptat intolerable al nostre sistema de llibertats" i ha afegit que que els manifestants els hi han dit "feixistes" per defensar la convivència de Catalunya dins d'Espanya.

stats