Política 18/07/2017

Enric Millo no descarta que el govern espanyol forci unes noves eleccions a Catalunya

El delegat a Catalunya insisteix que el referèndum "no es farà" i assenyala "missatges autoritaris" del nou director dels Mossos

Ara
2 min
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo

Barcelona"No podem descartar res que la llei permeti fer". Amb aquestes paraules, el delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha assegurat que l'Estat "ja està actuant" perquè el referèndum no es pugui celebrar i s'ha mostrat convençut que l'1-O no se celebrarà. Tanmateix, Millo no ha descartat que es pugui anar més enllà i que es puguin "forçar noves eleccions" a Catalunya, malgrat no ser un escenari "desitjable". En una entrevista aquest dimarts a Catalunya Ràdio, ha assenyalat que "no hi haurà una reacció desproporcionada" sempre que l'actitud del Govern no ho sigui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com va explicar l'ARA, l'executiu de Mariano Rajoy confia la seva estratègia als tribunals, i aquesta tesi l'ha refermat Millo. "Qualsevol decisió que contradigui sentències del TC s'impugnaran i s'anul·laran", ha destacat, després d'advertir que l'Estat "té recursos i mesures perquè el referèndum no es faci". El delegat del govern espanyol a Catalunya ha volgut ser prudent amb la reacció real de l'Estat perquè ha assegurat que "no s'obriran col·legis electorals i no hi haurà urnes". Tot i el traspàs de competències de processos electorals al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, Millo ha recordat que encara no s'ha signat cap compra d'urnes i ha menystingut l'operació feta pública al DOGC aquest matí. Sobre aquesta qüestió, ha avisat que "si es gasten diners per fer una il·legalitat, [el responsable de fer-ho] haurà de pagar de la seva butxaca".

Millo també s'ha referit al substitut d'Albert Batlle a la direcció general dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, de qui no ha volgut parlar fins que no es faci oficial el relleu. Davant les insistències, ha accedit a respondre i n'ha destacat els "missatges autoritaris" que ha publicat a Twitter, referint-se a l'incompliment de la llei. "Hi ha un ordre jeràrquic de les lleis i ningú no hi està per sobre", ha insistit l'entrevistat, que ha mostrat la seva preocupació per un Govern "fanatitzat" i "disposat a infringir la legalitat i trencar l'estat de dret".

stats