CANVI DE CICLE
Política 22/04/2014

El PP creu que la web del Govern per explicar el procés a l'exterior és un "torpede" contra el diàleg

El PSC critica que es tracti d'una "web d'una consulta que la immensa majoria dels protagonistes reconeix que no es farà"

Roger Tugas
2 min
Enric Millo, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. JÚLIA PÉREZ /ACN

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha denunciat aquest dimarts que la web creada pel Govern, 'Catalonia votes', per explicar el procés a l'exterior en anglès, francès i alemany és un "torpede contra la línia de flotació del diàleg lleial i sincer que hi hauria d'haver". Així, el dirigent popular ha criticat que l'executiu català "dinamita constantment aquest diàleg" amb La Moncloa. "Ells sabran", ha etzibat. Així, Millo ha reconegut que no li consta que hi hagi cap trobada prevista entre els governs català i espanyol, tot i que la vicepresidenta estatal, Soraya Sáenz de Santamaría, visita aquesta setmana Barcelona. "Amb l'escalada de tensió que protagonitza, la Generalitat és qui posa pals a les rodes al diàleg", ha insistit. Per això, ha demanat a Artur Mas que, si vol dialogar amb Mariano Rajoy, el truqui, i no esperi que li proposi "dia i hora" per parlar el president espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Millo ha apuntat en relació al comptador de la web que fixa els dies que falten pel 9-N que "no hi haurà partit, Espanya no jugarà contra Catalunya". "És el comptador de la frustració, la més gran provocada per un govern irresponsable", ha carregat, i ha presentat la situació amb una metàfora futbolística: "El Govern ven cada dia entrades per un partit que sap que no es jugarà". "Tothom que està comprant entrades omplirà el camp i algú haurà de saltar al camp a dir que no hi ha partit, i això és un engany", ha conclòs.

Al seu torn, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha criticat que es tracta d'una "web d'una consulta que la immensa majoria dels seus protagonistes reconeix que no es farà". Igualment, el dirigent socialista ha criticat que "gairebé no es parla de res més" que del 9-N, cosa que converteix "el sistema polític en un sistema de baixa eficiència", ja que no es controla la resta de l'acció de govern.

stats