Política 22/10/2014

Enrique Barón: "A Catalunya hi ha una mena de soviet que posa condicions a Mas"

El que va ser ministre del primer govern de Felipe González i expresident del parlament europeu assenyala que "ningú ha guanyat unes eleccions a Catalunya portant la independència al programa"

Ara
1 min

MadridL'exministra socialista Enrique Barón i president del parlament europeu entre 1989 i 1992 ha criticat aquest dimecres en una entrevista a TVE que a Catalunya hi hagi un president però que "una espècie de soviet que es reuneix li posi condicions". Tot i això, ha insistit, sobre la possibilitat d'unes plebiscitàries, que "ningú ha guanyat unes eleccions a Catalunya portant la independència al programa". "No s'han de mesclar els sentiments i les passions en política", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barón lamenta que el govern espanyol mantingui una postura "en excés defensiva" i aposta per la via federal -"seria la solució per a tots els espanyols, no només els catalans", ha dit-, però defensa que per sobre de tot "cal respectar la llei". Una Constitució que defensa ja que recorda que li va tocar "bregar amb l'estat de les preautonomies" "El que vam escriure el 1978, que Espanya es constitueix en regions i nacionalitats, em dóna satisfacció", ha assegurat a 'Los Desayunos' de TVE. Per a l'exministre socialista, Espanya va crear un estat autonòmic que, només "fent un pas més", seria federal". I ha recordat que la majoria d'estats del G-20 son federals, "això vol dir alguna cosa", ha matisat.

stats