DIVISIÓ A UPYD
Política 01/03/2015

Un eurodiputat crític amb Rosa Díez impulsa un corrent d'opinió crític a UPyD

Enrique Calvet presenta dilluns 'La ciutadania primer', que reclama un retorn als valors inicials del partit i menys personalisme

Europa Press
2 min
L'eurodiputat crític Enrique Calvet / UPYD

MadridL'eurodiputat d'UPyD Enrique Calvet, crític amb Rosa Díez i la direcció de la formació, ha creat un nou corrent intern amb el qual vol demanar més democràcia en el si del partit i tornar als seus valors fundacionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns presentarà a Madrid aquest corrent d'opinió sota el títol 'La ciutadania primer' al costat d'altres militants de la formació espanyolista, com Aurora Sotos, exresponsable d'estudis i programa del consell territorial d'UPyD a Madrid; José Luis Vázquez o Ignacio Moneo.

Calvet ja ha captat protagonisme durant els últims mesos per les seves crítiques a l'actual equip de direcció d'UPyD, que considera que està portant el partit "a la catàstrofe" i no està fent una anàlisi rigorosa de la seva situació electoral.

Ha mostrat públicament aquesta posició des que va prendre possessió del seu escó a finals de l'any passat en substitució de Francisco Sosa Wagner, que va abandonar la formació després d'un enfrontament amb la direcció per la seva defensa d'un pacte amb Ciutadans i acusant-la de "mètodes autoritaris", un xoc que va acabar amb el seu relleu com a portaveu a l'Eurocambra i la seva posterior renúncia a l'escó.

Durant aquests mesos al Parlament Europeu, Calvet ha caminat de la mà de Fernando Maura, també crític amb la direcció d'UPyD. Per exemple, tots dos han participat en actes al costat de membres de Ciutadans o han criticat la decisió de la nova portaveu, Maite Pagazaurtundua, de tornar dietes no gastades rebudes del Parlament Europeu.

Decàleg de comportament

Amb aquest nou corrent, Calvet vol impulsar un moviment dins d'UPyD que reivindiqui un retorn als seus valors fundacionals. En diverses ocasions ha explicat que no es planteja abandonar el partit perquè considera que el seu projecte segueix sent necessari, encara que no comparteixi la seva actual deriva.

Segons la seva opinió, la formació peca de "massa personalisme" i ha de donar pas a una major proximitat amb els ciutadans i millor democràcia interna. Per això, presentarà un decàleg de comportament dels seus dirigents i càrrecs electes.

stats