POLÍTICA
Política 15/03/2011

Ernest Maragall diu que és “obvi” que Iceta, Zaragoza i Montilla formen part del passat

L'exconseller insisteix en la necessitat d'un grup propi al Congrés per al PSC i expressa la necessitat "imprescindible" que el partit dels socialistes sigui un partit "català"

Redacció
2 min
Ernest Maragall, encara conseller d'Eduació, després de la seva compareixença davant els mitjans ahir a la tarda.

BarcelonaL'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, ha recordat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que Montilla, Iceta i Zaragoza formen part d'un període del partit que “és obvi que ha acabat”. Maragall ha tornat a insistir en la idea que el PSC, per tornar a ser el “gran partit de l'esquerra catalana”, hauria de tenir un grup propi al Congrés . Segons l'exconseller, els socialistes catalans han respectat durant molts anys “cotilles assumides voluntàriament” que, segons ell, ja han demostrat els seus límits. “El que és imprescindible és que el PSC sigui un partit català”, ha reblat Maragall.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconseller també ha advocat per un model federalista “que reconegui la singularitat catalana”, sempre això sí, que es respecti la “decisió autònoma del PSC”. Maragall ha reconegut que dins el partit dels socialistes catalans hi ha “inquietud” però també una “necessitat de construir noves respostes per a nous problemes”.

L'exconseller, que es resisteix a ser titllat de socialista “històric”, també ha aprofitat l'entrevista per reivindicar l'obra de govern de l'anterior Executiu i, especialment, de la Conselleria que ell mateix dirigia. Maragall ha criticat que l'actual Govern aprofita la crisi “com a excusa” en comptes de fer-la servir “com a estímul” i ha recordat que el problema dels pressupostos catalans “no és l'excés de despesa sinó els ingressos insuficients”. Sobre l'estat de les finances catalanes, l'exconseller s'ha preguntat de manera retòrica com seria la situació si el Govern anterior no hagués gastat tants diners en polítiques de cohesió social.

En el terreny de l'ensenyament, Maragall també ha criticat l'actuació del nou Govern, que, segons ell, no entén que “una cosa és retallar i l'altra és reformar”. “Retallar ha quedat associat a una nova manera de fer del nou Govern de Catalunya”, ha dit Maragall, que ha recordat que les actuacions del Departament quan ell n'era conseller, tenien encara “vies de reforma obertes”. Respecte a la setmana blanca, Maragall ha explicat que “bona part dels que l'han viscuda en tenen una avaluació positiva”.

stats