CONGRÉS DEL PSC
Política 08/12/2011

Ernest Maragall i diversos regidors de la Paeria fan costat a Àngel Ros

L'alcalde de Lleida ha impulsat un web de suport, on defensa que "cal construir, cal canviar, cal ser de nou PSC per fer polítiques de canvi i no de continuïtat"

Acn
2 min

LleidaL'exconseller Ernest Maragall i diversos regidors de la Paeria com Montse Mínguez, Montse Parra, Txema Alonso, Joan Gómez, Josep Barberà o Rafel Peris són alguns dels primers signants del manifest de suport a la candidatura de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, a la primera secretaria del PSC. Des d'ahir dimecres al vespre que està operatiu el seu web, on amb el lema "de nou PSC" es promociona la figura de Ros com a candidat a ser primer secretari dels socialistes catalans. Al web també s'hi poden trobar entrevistes al candidat, així com la conferència que va pronunciar a la Universitat de Barcelona i les piulades que fa al seu compte de Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Àngel Ros insta a signar un manifest de suport a la seva candidatura a la primera secretaria del PSC remarcant que "cal construir, cal canviar, cal ser de nou PSC per fer polítiques de canvi i no de continuïtat. Cal que el PSC torni a ser el referent dels progressistes de Catalunya''. D'aquesta manera, Ros utilitza el lema "de nou PSC" per promocionar la seva candidatura, i en unes hores ja ha rebut el suport de socialistes destacats com l'exconseller Ernest Maragall i diversos regidors de la Paeria com Montse Mínguez, Montse Parra, Joan Gómez, Josep Barberà, Txema Alonso, Oriol Yuguero, Rafel Peris, Jesús Castillo o Fèlix Larrosa. Així mateix, també destaquen noms com el del cap de l'oposició a l'Ajuntament de Mollerussa, Pere Gatnau, o el president d'una de les associacions musulmanes de Lleida (Atlas-Mogreb), Omar Charah.

El manifest de suport a Àngel Ros indica que són ''temps difícils per l'esquerra'' i també pel país, a causa de la crisi econòmica ''originada més enllà de les nostres fronteres''. En aquest sentit, apunta que aquesta ''ha escapçat el sistema econòmic sobre el qual havíem construït l'estat del benestar i ha deixat el progressisme sense respostes convincents per al conjunt de la societat''. Així mateix, apunta al proper congrés del PSC com una ''oportunitat per posar al dia'' els valors de la llibertat, igualtat, justícia social i solidaritat, així com també per actualitzar el projecte socialista ''reafirmant-lo no només en paraules sinó també en actuacions que les refermin'', perquè ''és el que espera la ciutadania progressista catalana''.

Per tot plegat, situa el congrés en temps difícils però aposta perquè sigui un ''congrés d'il·lusió'' que transmeti esperança al progressisme des d'una ''perspectiva nítidament catalana, donat que és als catalans i catalanes a qui el PSC ha de donar compte''. Qualifica el congrés com de país més que de partit, perquè ''aquells que són del PSC i aquells que no ho són no volen escoltar només debats interns sobre el nostre funcionament. Volen saber quin camí prenem per tornar a situar el progressisme en l'eix central, en la referència ineludible del país. En definitiva, estan amatents a la definició del nou progressisme que el país reclama.

El web inclou una cita del desaparegut socialista Ernest Lluch que diu que ''el socialisme és potser la màxima llibertat, la màxima igualtat, la màxima fraternitat possibles a les persones que viuen en societat. I per assolir-ho no n'hi ha prou amb polítiques públiques, sinó que també cal que la moral i l'ètica de les persones canviï paral·lelament''.

stats