POLÍTICA
Política 26/07/2012

Ernest Maragall assegura que "més gent" al PSC comparteix la necessitat d'una Hisenda pròpia

L'exconseller i diputat socialista diu en declaracions a Catalunya Ràdio que el seu 'sí' al model de finançament basat en el concert malgrat la direcció del seu partit no exclou una posició crítica amb la manera com CiU ha portat la negociació

Ara
1 min

BarcelonaL'exconseller i diputat del PSC Ernest Maragall ha assegurat aquest dijous que "més gent" al PSC comparteix la necessitat que Catalunya tingui una Hisenda pròpia, malgrat l'oposició de la direcció del partit. "Si vostè em pregunta si hi ha més gent al PSC que pensa com jo, li dic que 'i tant que sí, segur'", ha respost Maragall en declaracions a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall ha afirmat que va trencar la disciplina de vot del PSC "per convicció i pel bé del país". "Vaig tenir l'ocasió d'explicar al meu partit per què vaig votar diferent del PSC. Vaig votar el que havia de votar", ha afegit.

Unitat necessària

Així, considera que el PSC hauria d'haver votat la proposta del Govern en la seva totalitat, com va fer ell, i després, "un cop a dins, negociar el que calgui". No s'ha estat de criticar la forma com CiU ha negociat el pacte, i ha advertit que "un procés d'aquest tipus només es pot aconseguir amb unitat" del catalanisme polític.

stats