Política 16/03/2013

Escorcollen l'ajuntament de Calvià per una denúncia sobre la gestió de l'actual conseller de Turisme balear

El PSIB acusa Carlos Delgado d'adjudicar concursos a dit per a la ràdio municipal quan n'era alcalde

Enric Borràs Abelló
2 min
El polític retratat amb uns testicles de cérvol al cap encén la xarxa

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha escorcollat aquest matí l'ajuntament de Calvià (Mallorca) per cercar-hi documents relacionats amb la denúncia del PSIB per prevaricació, frau i malversació contra l'actual i l'anterior equip de govern, segons que han confirmat al diari ARA fonts relacionades amb el cas. La denúncia afecta l'actual conseller de Turisme i Esports de les Illes Balears, Carlos Delgado (PP), que fins al 2011 era alcalde de la població mallorquina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nom de Carlos Delgado ja va estar envoltat de polèmica al novembre a causa de la fotografia que es va fer pública l'any passat, en què s'havia retratat, després d'una cacera, al costat d'un cérvol mort i amb els testicles de l'animal damunt del cap. És, a més, l'estendard de l'ala més dretana i espanyolista del PP balear.

En concret, la querella denuncia la possible adjudicació a dit de fins a una quinzena de concursos públics per un valor de prop d'un milió i mig d'euros a una mateixa persona, Antonia Pastrana. Arran de les adjudicacions, Pastrana va gestionar la programació de l'emissora municipal des de l'any 2005 fins al 2011, però els tribunals ja havien anul·lat el concurs de l'any 2009. El 2011 Pastrana va aconseguir el càrrec de directora del departament de Comunicació de l'ajuntament de Calvià.

Segons fonts relacionades amb el cas, els socialistes havien demanat que s'escorcollessin les seus de l'Ajuntament de Calvià i de l'emissora de ràdio municipal. A banda de Delgado i Pastrana la denúncia també apuntava contra l'actual alcalde de Calvià, el també popular Manuel Onieva; i contra l'exdirectora de comunicació de l'Ajuntament i actual cap de premsa de Delgado, Maria José Merino.

stats