Política 22/05/2015

Espadaler, al ministre Fernández Díaz: "No li reconeixem cap autoritat política per demanar dimissions"

El conseller recorda al ministre de l'Interior que en l'arxivament del cas del sabotatge de l'operació antijihadista dels Mossos d'Esquadra per part de la Policia Nacional el jutge deixa clar que la xivatada va existir

Ara
2 min
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no té "cap mena d'autoritat política per exigir dimissions". Així ha respost el conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, al ministre Fernández Díaz, que aquest dijous exigia una cadena de dimissions al Govern per l'arxivament del cas del sabotatge de la Policia Nacional a la investigació antijihadista dels Mossos d'Esquadra. Perquè Espadaler ha recordat al ministre que en la resolució, el jutge Pedraz el que fa és considerar que l'afer "no té derivada penal", però dona per descomptat que la xivatada va existir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem acostumats a la contundència de Ferández Díaz. Ha estat arxivat, respecte absolut pel jutge, però en l'arxiu queda meridianament clar que els fets es van produir", ha asseverat Espadaler, que ha recordat que els Mossos es van fer càrrec d ella investigació per mandat del mateix jutge Pedraz.

Operació en risc per la xivatada

Per Espadaler, no és cert que la xivatada no afectés a les investigacions dels Mossos, com conclou la Fiscalia de l'Audiència Nacional i comparteix el jutge, perquè "des del moment que aquests fets són reals, certs i alteren el curs de la investigació, la demoren en el temps", de manera que "sí que hi ha elements de risc". El conseller de l'Interior s'ha mostrat disposat a comparèixer al Parlament a donar les explicacions que li demanin. No ha esclarit si l'afer figurarà en l'ordre del dia d ella Junta de Seguretat quan es reuneixi.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha carregat contra Fernández Díaz en declaracions a TV3, i l'ha instat a "evitar alarmismes i polèmiques que polititzen un cos tan sensible com és la policia". "Que es preocupi de la seva feina i que la faci bé", ha etzibat Ortega a Fernández Díaz, de qui en "lamenta moltíssim l'actuació".

stats