Política 06/11/2014

Espadaler diu que el 9-N els Mossos no obeiran el ministre sinó els jutges, i sempre "amb el principi de proporcionalitat"

El conseller d'Interior no creu que s'arribi a l'extrem d'haver de retirar urnes. Xifra en 6.992 efectius el dispositiu

Ara
1 min

Barcelona"Els Mossos no atendran allò que expressi el senyor ministre, sinó el que diguin els jutges o el fiscal". Aquesta és la consigna que segueix el cos policial català de cara al 9-N, segons ha explicat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. Tot i això, ha subratllat que és "un extrem" que creu que no es donarà i que, en tot cas, els Mossos, quan reben una instrucció judicial, han d'atendre-la complint la legalitat, però sota un principi de "proporcionalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha explicat que el pròxim diumenge hi haurà un dispositiu de 6.992 agents –4.756 d'específics, més de l'habitual, mobilitzats especialment per a la jornada– que tindran com a missió vetllar per la seguretat ciutadana i garantir la coordinació entre les diferents unitats del cos i amb altres cossos policials. Tots els agents, ha dit, ja van rebre ahir a la tarda les instruccions de la funció que hauran de desenvolupar.

El conseller ha subratllat, però, que en cap moment el Govern "policialitzarà" el 9-N i s'ha mostrat convençut que serà una jornada "cívica". "Hem d'estar serenament expectants", ha dit Espadaler. El conseller ha admès que ell directament no ha estat en contacte en els darrers dies amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, però sí els seus respectius departaments. En concret, ha explicat que la Secretaria d'Estat de Seguretat va trucar per deixar clar a la conselleria que no havia enviat més policia nacional a Catalunya de la que ja hi ha ordinàriament. "Val a dir, però, que en els darrers anys n'hi tenen més de la que hi tenien", ha assegurat Espadaler.

stats