Política 24/05/2015

Mas: "Necessitem Barcelona al costat de les institucions catalanes"

Trias admet la derrota i afegeix que els resultats els obliguen a reflexionar

N. Martínez / O. March
2 min
Trias i Mas, abans de valorar els resultats / FRANCESC MELCION

Barcelona"És trist dir-ho, però hem perdut". Així s'ha pronunciat l'actual alcalde de Barcelona i candidat de CiU a la reelecció, Xavier Trias, davant dels resultats de les eleccions, que donen la victòria a Barcelona en Comú amb 11 regidors, davant dels 10 de CiU. "Ens ha guanyat l'Ada Colau, ja l'he trucat per felicitar-la", ha expressat Trias, que creu que els resultats els obliguen a "reflexionar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo crec que ho hem fet bé, però hem perdut molts vots. Com a partit hem de pensar com fer el salt endavant", ha expressat. Visiblement afectat, ha assegurat que li sabia "greu pel president", perquè és important que Barcelona "tingui un vot nacionalista fort". "Avui comença una altra feina, que és guanyar Catalunya", ha sentenciat.

Mas: "Manen les urnes"

Davant dels resultats i davant l'ovació dels militants, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat que "necessitem Barcelona al costat de les institucions catalanes per no afeblir el conjunt del projecte de país". Mas -que ha agraït a Trias la feina feta- ha admès que "respecte Barcelona, no ens n'hem sortit", tot i que ha afegit que "no ens hem quedat molt lluny".

"Manen les urnes, només manen les urnes. Decideix la gent. Si la gent ha decidit que a Barcelona hi ha d'haver una formació que passi per davant, se'ls ha de felicitar", ha expressat. En aquest sentit, Mas ha assegurat que el preocupa com pugui quedar la governabilitat de la capital del país. "Tindrem un Ajuntament molt fraccionat", ha lamentat.

Resultats per districtes

Barcelona en Comú ha guanyat a 6 dels 10 districtes de Barcelona (Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí), mentre que CiU ha guanyat als 4 restants: Eixample, Gràcia, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

Resultats al conjunt dels municipis

Pel que fa als resultats al conjunt de municipis catalans, Mas ha celebrat que CiU hagi guanyat "per davant del PSC i d'ERC" i per tant, que la coalició hagi "tornat a guanyar les eleccions". "Aquest cop les hem guanyades en circumstàncies complicadíssimes. Hem assumit grans responsabilitats de govern els últims quatre anys", ha apuntat. Mas ha afegit que "la situació econòmica i social del país ha estat la que ha estat" i que "això té un mèrit especial".

"Una nit molt llarga"

"Serà una nit electoral molt llarga, caldrà esperar la darrera papereta a Barcelona". Així s'ha expressat el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, abans de saber els resultats definitius i davant dels resultats que mostraven les enquestes a peu d'urna. Espadaler ha reivindicat que els sondejos "donen resultats sensiblement diferents" i ha afegit que "subratllen el que deia CiU durant la campanya: l'alcaldia és de dues persones".

Espadaler –acompanyat del secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas– ha celebrat que la jornada s'hagi desenvolupat amb normalitat i ha valorat positivament l'increment de participació. "Estem en una democràcia de qualitat. Això demostra l'interès de la ciutadania en la cosa pública arreu del país", ha expressat.

stats