Política 13/12/2014

Espadaler afirma que "acatarà" la llei de seguretat ciutadana del PP encara que hi "discrepi"

El conseller d'Interior "no contempla la possibilitat d'incomplir una llei que emana del Parlament, encara que s'hagi aprovat per majoria absoluta"

Laia Vicens
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha rebutjat aquest dissabte desacatar la llei de seguretat ciutadana aprovada pel PP. "Discrepem en alguns aspectes de la llei, però l'hem d'acatar", ha admès Espadaler en declaracions als mitjans de comunicació a la seu d'Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler respon així el coordinador nacional d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que havia demanat que Govern i Mossos no complissin la llei. El conseller d'Interior ha afirmat que "no contempla" la possibilitat "d'incomplir" una llei que emana d'un parlament "encara que s'hagi aprovat per majoria absoluta".

Ara bé, Espadaler ha constatat la "necessitat de modificar" la llei "quan hi hagi oportunitat de fer-ho". De fet, tots els partits del Congrés han anunciat que si governen la derogaran. La norma, coneguda com a 'llei mordassa', tipifica com a infracció les manifestacions no comunicades davant d'algunes institucions i estableix un mecanisme per fer legals les "devolucions en calent" a la frontera de Ceuta i Melilla.

stats