Política 18/07/2014

Espadaler no apartarà ni sancionarà el Mosso que va agredir David Fernàndez

El conseller d'Interior creu que seria "absolutament desproporcionat" obrir un expedient a un policia condemnat per faltes però que no ha comès cap delicte

Marc Toro
1 min
El sergent Jordi Arasa i el diputat de la CUP, David Fernàndez, durant el judici d'aquest dimecres / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, no té la "la més mínima intenció" d'apartar o sancionar el Mosso d'Esquadra que va agredir el diputat de la CUP David Fernàndez durant el desallotjament de plaça Catalunya l'any 2011. Així ho ha afirmat en resposta a les declaracions que Fernàndez va fer aquest dijous al Parlament, en què considerava que el sotsinspector de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona, Jordi Arasa, –condemnat a pagar una multa de 225 euros i una indemnització de 200 per haver pegat el diputat– hauria de ser "apartat de les tasques d'ordre públic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha demanat "no treure les coses de lloc", per considerar que seria "absolutament desproporcionat" obrir un expedient a un policia que està condemnat per faltes –una de lesions i una de vexacions injustes– però que no ha comès cap delicte. I més, ha afegit, tenint en compte la seva "llarga trajectòria de servei i vocació" a la policia catalana.

stats