Política 22/10/2014

Esperanza Aguirre creu que el PP ha d'obrir un expedient a Acebes després de la seva imputació

"Segur que no s'ha embutxacat diners", diu l'expresidenta de Madrid

Ara
2 min

BarcelonaLa expresidenta de la Comunitat de Madrid i presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, creu que el partit ha de seguir amb Ángel Acebes, imputat pel jutge, el que marquen els estatuts del partit: obrir-li un expedient perquè pugui presentar les seves al·legacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, l'expresidenta ha assegurat que creu que Acebes "segur que no s'ha embutxacat diners". Però ha indicat que el que cal és més transparència, perquè tots els partits -i ha recordat casos com Filesa o el cas del Palau de la Música- tenen problemes de finançament irregular. També s'ha referit al cas de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, preguntant-se com pot ser que se'l investigui a Liechtesnstein i aquí encara no l'hagi imputat el jutge.

Sobre el cas de Rodrigo Rato i la seva decisió de suspendre de moment la militància al partit, Aguirre ha dit que creu que és el correcte. Tot i això, ha censurat l'us de les targetes opaques de Caja Madrid i Bankia. Ha dit que li dol el que ha fet Rato, del que ha assenyalat que des de que va deixar l'FMI "no ha estat encertat".

Esperanza Aguirre ha dit que no recorda si va tenir targeta quan va estar a l'assemblea de la caixa, però en qualsevol cas, ha dit, en aquell moment estaven controlades, tenien un límit de 600 euros i la despesa mitjana no arribava als 300 euros.

La presidenta del PP de Madrid no ha aclarit si optarà a l'alcaldia de la capital. "Sóc a la reserva", ha dit. Si ha estat crítica amb el procés català dient que, segons ha dit, és culpa del "virus de l'Espanya ens roba" basat en la tergiversació de la història i de la subvenció als mitjans de comunicació, segons ella. En aquest sentit ha dit que "s'ha contat als nens una història que és falsa, que Franco anava contra els catalans, o que la guerra de successió era de secessió". També ha culpat del procés a que els partits de govern a Espanya, PP i PSOE, van creure que Jordi Pujol era un escut contra l'independentisme. "A veure si hi ha un jutge que l'imputi", ha dit.

stats