Política 30/07/2015

Arxivada la fuga amb cotxe d'Aguirre per la Gran Via de Madrid gràcies al nou Codi Penal del PP

La líder popular també aconsegueix que s'arxivi la querella de Podem contra ella per injúries

Efe
2 min
Esperanza Aguirre, al seu vehicle, en una imatge del 2012. Ahir conduïa sola i sense escortes.

MadridDoble "bona notícia" per a la presidenta del PP de Madrid. El jutge encarregat de l'incident de trànsit protagonitzat per Esperanza Aguirre ha arxivat el cas en entendre que ja no pot ser jutjada per una falta, ja que aquestes s'han suprimit en el nou Codi Penal que ha entrat en vigor, segons han informat fonts jurídiques. L'incident es va produir el 3 d'abril del 2014, quan la política madrilenya va parar el seu vehicle al carril bus de la Gran Via madrilenya per treure diners d'un caixer i dos agents de mobilitat van acudir per imposar-li una multa i ella va fugir amb el cotxe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa Aguirre també ha anunciat que l'Audiència Provincial de Madrid ha decidit arxivar per "unanimitat" la querella que Podem va interposar contra ella per haver dit que el partit de Pablo Iglesias es finançava amb fons del chavisme. La líder popular ha insistit que ella l'únic que va fer va ser repetir "textualment" informacions publicades en dos diaris que afirmaven que el líder de Podem era el referent a Madrid d'Herrira (organització de suport als presos d'ETA) i que una fundació pròxima al seu partit va rebre més de tres milions del govern de Veneçuela.

I va afegir encara una altra afirmació de "collita pròpia", com aquest dijous s'ha encarregat de recordar, en afirmar que Podem "està amb el castrisme, el chavisme i ETA". Aguirre ha recalcat que s'alegra "enormement" que s'hagi arxivat la causa i ha felicitat personalment el seu advocat. Ha aprofitat l'avinentesa per acusar Podem de recórrer a una "utilització injusta dels tribunals" per no demanar una rectificació als mitjans de comunicació i pretendre "acovardir el discrepant" i exigir-li 100.000 euros "per simplement repetir el que hi posava a les portades dels diaris".

Una fuga que no és cap falta

Sobre el cas de l'incident a la Gran Via, Aguirre ha tornat a admetre que "va actuar malament" i ha recordat que en el seu dia va demanar perdó. Al maig, l'Audiència Provincial de Madrid va ordenar que l'incident de trànsit protagonitzat per la presidenta del PP de Madrid fos tramitat com un judici de faltes, revocant així la decisió anterior del jutge instructor, que havia decidit arxivar-lo.

D'aquesta manera, la secció sisena de l'Audiència madrilenya ha estimat íntegrament el recurs d'apel·lació que havia presentat la Fiscalia contra el sobreseïment de les actuacions decretat a finals de gener pel titular del jutjat d'instrucció 4, Carlos Valle.

Els policies que van denunciar Aguirre van assenyalar que la política els va donar part de la documentació i va accedir al cotxe per agafar la resta, però va arrencar el vehicle i va començar a circular, carregant contra una de les motos. No obstant això, ella afirma que ja havia entregat tot el necessari.

Aguirre va conduir fins a casa, fins on la van seguir agents de mobilitat i policies municipals.

stats