Política 27/03/2015

Aguirre creu que els tuits contra catalans són "repugnants" i que els autors "haurien d'anar a la presó"

La candidata del PP a l'alcaldia de Madrid es mostra "segura" que la constitució d'una Catalunya independent no permetria la secessió d'una part ni el retorn a Espanya

Acn
2 min
La presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid, Esperanza Aguirre.

MadridLa candidata del PP a l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dit, en una entrevista a TV3, que els missatges que alguns usuaris de Twitter van fer contra els catalans aprofitant el veïnatge d'algunes de les víctimes del sinistre de l'avió d'aquesta setmana són "absolutament repugnants". Tant és així, que ha demanat que s'actuï contra els autors perquè "tots els veiem entrar a la presó". D'altra banda, en la mateixa entrevista s'ha mostrat contrària al dret a decidir i la independència de Catalunya, al·legant que en una hipotètica constitució catalana "segur que no es permetria" la "secessió d'un poble, un barri o la Vall d'Aran", ni tampoc es podria preguntar pel "retorn de Catalunya a Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'actualitat d'aquesta setmana s'ha centrat en l'avió estavellat als Alps francesos. I part de l'entrevista a Aguirre ha girat al voltant d'aquest tema. Preguntada pels tuits que van aparèixer a la xarxa alegrant-se que algunes de les víctimes fossin catalanes o carregant contra Catalunya aprofitant la tragèdia, la popular ha volgut ser contundent. "Em sembla tan totalment i absolutament repugnant que em va tranquil·litzar bastant veure al secretari d'Estat de Seguretat dient que això no quedaria impune", ha dit, tot criticant que alguns dels autors dels tuits aprofitin per publicar els missatges "amagant-se darrere de l'anonimat de les xarxes per incitar a l'odi tant impresentablement". "M'encantaria que aquests senyors anessin a la presó i que els veiéssim entrar a la presó. L'odi és un delicte en la nostra societat i s'ha de perseguir", ha sentenciat.

D'altra banda, i tornant al món polític, Aguirre ha tornat a criticar el procés sobiranista de Catalunya i ha volgut recordar que la Constitució no permet la separació "com a qualsevol país avançat". "Jo no concebo una Espanya sense Catalunya ni una Catalunya fora d'Espanya. I com jo, molta altra gent, també catalans", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha posat en dubte que els catalans independentistes estiguessin a favor del sobiranisme i del dret a decidir dins de la pròpia Catalunya. "Suposant que Catalunya fos independent, en la seva constitució estic segura que no existiria el dret a secessió. O creu vostè que es permetria a un poble de Tarragona, a un barri de Barcelona o a la Vall d'Aran que fes una secessió i se separés de Catalunya? Segur que no, per més escons que tinguessin els partits favorables", ha comentat, tot afegint que tampoc hi hauria la voluntat de seguir fent referèndums periòdics per veure si els catalans volen tornar a ser espanyols. "Estic absolutament segura que no es permetria que Catalunya es tornés a unir a Espanya", ha dit.

I és que Aguirre prefereix recordar que "el que existeix són normes que calen respectar" i que "ara hi ha una Constitució que diu que Espanya és una nació". "Si volem que Catalunya se'n separi, haurem de seguir tots els tràmits i canviar la Constitució, pels mètodes legals", ha conclòs.

stats