ELECCIONS 2011
Política 06/05/2011

L'esquerra de Reus es conjura per frenar la carrera dels conservadors al govern municipal

L'alcalde Lluís Miquel Pérez (PSC) diu que no es creu les enquestes que pronostiquen que els socialistes poden perdre també l'hegemonia municipal

Redacció/acn
2 min

ReusEl líder del PSC a Reus i alcalde a la ciutat, Lluís Miquel Pérez, ha assegurat que afronta les eleccions amb la feina feta i amb el suport de bona part de la ciutadania. Pérez, que ha assegurat que no creu en les enquestes, ha desmentit cap tipus de pacte amb el PP i assegura que segueix creient en les fórmules de progrés. Per la seva banda, el líder de l'oposició, Carles Pellicer (CiU), ha insistit en el canvi de rumb que necessita la ciutat. Un discurs que apel·la a la necessitat de trencar amb els 32 anys de socialisme a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La popular Alicia Alegret ha assegurat que el PP de Reus afronta la campanya amb voluntat de ser ''decisiva'' per al canvi a la ciutat. Alegret ha explicat que el PP ha elaborat un programa de govern ''realista i que pensa en les necessitats reals de la ciutat''. A més, la popular Alegret ha assegurat que el canvi a Reus passa pel PP i ''no per una majoria absoluta de CiU ni per un PSC desbordat''. Però caldrà parar atenció també als efectes de la fragmentació política, amb fins a 8 candidatures, entre elles C's i Plataforma per Catalunya.

No passaran

En canvi, si bé Esquerra ha reivindicat la necessitat d'un model de ciutat “diferent” , també ha alertat que en cap cas passa per l'entrada dels grups més conservadors, que retallin el paper l'administració pública. Segons el cap de llista d'ERC, Àngel Cortadelles, Reus ha de seguir la seva aposta per la inversió econòmica intel·ligent, la internacionalització, la cohesió social i les idees de progrés.

Ernest París, alcaldable per ICV, es proposa donar a conèixer que hi ha una altra manera de fer política. París ha assegurat que les retallades es poden aturar gràcies a les opcions de progrés. Qui no els discuteix que, efectivament, hi ha altres maneres de fer política, si més no atenent a un discurs certament heterodox, és la CORI del controvertit i heterodox Ariel Santamaria, que, amb el seu uniforme d'Elvis Presley i les seves propostes més còmiques que polítiques, va aconseguir representació per primera vegada el 2007, per disgust dels partits tradicionals.

stats