POLÍTICA
Política 04/07/2012

"L'Estat ens deixa tirats": el discurs de Mas sobre les retallades, en 10 frases

El president de la Generalitat, Artur Mas, carrega contra la centrifugació del dèficit estatal i alerta que sense retallades Catalunya corre el risc de ser "expulsada del sistema"

Ara
1 min
Mas, durant la intervenció al Parlament. ACN

Barcelona1- "Tots els plans d'ajustament que s'han fet, s'haurien fet d'una altra manera molt diferent i molt millor per a la ciutadania si tinguéssim un pacte fiscal en la línia del concert econòmic i no acumuléssim un dèficit fiscal brutal amb l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2- "El model català de benestar i estímul de l'economia ens el podem pagar com a país amb el nostre propi esforç".

3- "Demano un esforç dels partits de la cambra catalana, especialment dels que encara no hi són [en l'acord pel pacte fiscal], per prioritzar de cara al pacte fiscal allò que arreglaria de soca-rel els problemes que avui debatem".

4- "Se'ns deuen 970 milions, i el pla d'ajustament és de 1.500 milions; no seria de la mateixa magnitud si l'estat fes honor als seus deutes".

5- "Ens deixen tirats, simplement no paguen i ens diuen que ens espavilem".

6- "Hem d'anar més enllà [de les reduccions pressupostàries del 2011 i el 2012] si no volem ser simplement expulsats del sistema o entrar en un col·lapse total".

7- "Austeritat sí, però no a qualsevol preu ni a qualsevol ritme".

8- "Totes les comunitats fan el mateix independentment de color polític del govern, a excepció dels llocs on tenen concert econòmic".

9- "La diferència no la marca el color polític, sinó la sobirania econòmica".

10- "Sobta que quan hi ha projectes de gran magnitud que poden ajudar alguns en facin qüestió d'entrada, sense analitzar el que és important" (en referència a Eurovegas).

stats