POLÍTICA
Política 09/05/2012

El Congrés rebutja totes les esmenes dels grups catalans als pressupostos

CiU lamenta que el govern espanyol hagi optat per "aïllar-se" i pateixi "la síndrome Aznar". En total, s'havien presentat 3.100 esmenes, i el PP n'ha acceptat només 3 d'UPN, del PSOE i de Coalición Canaria

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Comissió de Pressupostos del Congrés ha donat llum verda aquest dimecres als comptes de l'Estat i ha rebutjat la pràctica totalitat de les 3.100 esmenes presentades pels grups de l'oposició, incloses totes les dels grups catalans, que demanaven el compliment de l'Estatut, entre altres qüestions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La comissió tan sols ha acceptat tres modificacions als pressupostos, que se sumen a les 130 del PP que sí que va incloure als comptes. Es dóna el cas que les esmenes del PP acceptades modifiquen a la baixa les partides en matèria de Cultura per a Catalunya i el País Basc en favor del País Valencià i Galícia, governades pels populars. D'entre les propostes aprovades aquest dimecres, n'hi figura una d'UPN sobre els beneficis fiscals del Programa Commemoratiu del VIII Centenari de la Batalla de las Navas de Tolosa i del V centenari de la conquesta, annexió i incorporació de Navarra al regne de Castella. També una de tècnica del PSOE per corregir el nom d'una localitat i una de Coalición Canaria per dotar amb 586.000 euros una partida per compensar les despeses dels desplaçaments dels artistes de les illes a la Península.

Els partits catalans han deplorat la negativa del govern espanyol a incorporar cap de les seves aportacions als pressupostos. Per contra, el diputat del PP català Antonio Gallego ha defensat l'actitud del govern de Mariano Rajoy amb Catalunya escudant-se amb el "poc marge" de maniobra que li permet la situació econòmica.

stats