CANVI DE CICLE
Política 15/09/2014

El PSC demana a Mas que aclareixi si està d'acord amb Junqueras o amb Duran

Els socialistes subscriuen el posicionament del líder d'Unió contra la desobediència al TC

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha d'aclarir aquest dilluns a la tarda si pensa desobeir o no el Tribunal Constitucional si veta la consulta. Aquesta és l'exigència que fa el PSC de cara al debat de política general que arrenca al Parlament. "Mas ha de deixar clar si vol fer cas a Junqueras o a Duran", ha assegurat la portaveu dels socialistes, Esther Niubó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC ha assegurat que "no pot estar més d'acord" amb els tuits del líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, en els quals ha defensat que la desobediència no és el camí a seguir. Niubó ha assegurat que és "impropi" d'un càrrec electe com Oriol Junqueras defensar la desobediència. Segons ella, es tracta d'un "camí perillós" que deixa "sense legitimitat" per després demanar als ciutadans que compleixin les lleis i que "trenca la unitat del catalanisme".

La portaveu del PSC ha recordat que l'"èxit" de la Diada posa en evidència que hi ha una "incomoditat" de la relació entre Catalunya i Espanya i ha instat els partits catalans a fer una crida unitària perquè el president espanyol, Mariano Rajoy, abandoni el seu immobilisme. Niubó ha assenyalat Escòcia com l'exemple a seguir. "Que Rajoy miri què fa Cameron. On és la proposta de Rajoy per superar el col.lapse?", ha etzibat.

stats