Política 23/01/2012

Eugeni Gay: "Els interessos de partit no poden sentenciar els interessos democràtics"

El vicepresident del Tribunal Constitucional opina que els "partits no prenen seriosament la renovació" d'aquest òrgan, que és una "vellíssima cançó"

Ara
1 min

BarcelonaEl vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, defensa la renovació del TC perquè "és un imperatiu constitucional" i perquè representa la "bona política". Des del punt de vista del magistrat, que ha estat entrevistat a El Matí de Catalunya Ràdio, "els partits majoritaris no prenen en serio l'òrgan suprem de l'Estat" i això fa que l'Estat i la política "deixi molt que desitjar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Concretament, assegura que "no es pot sortir de la crisi si no fem servir els cursos que marca la Constitució" i que per fer-ho "cal que es tingui en compte el TC" que és "molt respectat per tots els TC del món". En aquest sentit, assegura que "la situació d'irregularitat posa les coses en risc", "fins i tot, de la democràcia".

Garzon i Urdangarin

Gay no ha volgut pronunciar-se sobre els casos més escandalosos que ara gestiona la justícia espanyola perquè diu que qualsevol d'aquests pot acabar al TC. Per això, s'ha limitat a dir que la justícia "és igual per a tots" i que la imputació de Garzon "demostra que ningú escapa al poder de la justícia". "No pots faltar ni un sol cop a la igualtat davant la llei, afegeix, "perquè això és bàsic en democràcia". No es pot cometre ni una sola impunitat. Tot i això, sempre "cal defensar el principi de presumpció d'innocència", per més flagrant que sigui el delicte en què s'hagi descobert la persona que es jutja.

stats