Política 17/11/2011

L'Eurocambra replica que ha rebutjat l'esmena del català "per raons estrictament jurídiques"

El president de la Comissió d'Afers Exteriors, Gabriele Albertini, assegura que no hi ha hagut pressions polítiques

Ara
1 min

BarcelonaL'esmena 111 a l'informe sobre l'adhesió de Croàcia a la Unió Europea, que reclamava que el català s'adoptés com a idioma oficial a la UE aprofitant que s'obrirà la porta al croat, ha estat rebutjada per l'Eurocambra "per raons estrictament jurídiques". És el que assegura el president de la Comissió d'Afers Exteriors del Parlament de Brussel·les, Gabriele Albertini.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat difós aquest dijous, Albertini assegura en to ofès que l'afer del català "no és competència de la Comissió d'Afers Exteriors". "La nostra regla és clara: qualsevol modificació no directament vinculada amb el text que esmena no pot ser votada". Per això, segons Albertini, "la decisió va ser presa després de consultar amb els serveis jurídics de la institució", sense cap pressió de "tercers". "Les acusacions de pressions externes que s'han produït em semblen especialment greus. Fins i tot en el període de campanya, no s'haurien de passar certs límits", conclou.

La notícia que l'esmena de CiU, ERC i ICV era rebutjada es va conèixer aquest dimecres, hores abans de la reunió de la comissió, que havia de votar-la aquest dijous al matí.

stats