Política 28/02/2012

Experts catalans publiquen un article a 'The Huffington Post' denunciant l'intent de Madrid de culpar Catalunya del dèficit

Germà Bel, Carles Boix, Elisenda Paluzie i l'escriptora americana i catalanòfila Elisabeth Castro demanen als lectors nord-americans que no se'n creguin "ni una paraula"

Ara
1 min

BarcelonaGermà Bel, professor de la UB, Carles Boix, de la Universitat de Princeton, Elisenda Paluzie, de la UB, i l'escriptora americana i catalanòfila Elisabeth Castro han publicat un article a l'edició nord-americana del diari digital 'The Huffington Post' en què defensen l'autèntic paper de Catalunya en l'economia espanyola davant l'estratègia del nou govern espanyol de culpar les autonomies, entre elles Catalunya, del dèficit de l'Estat. "No us en cregueu ni una paraula", demanen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els experts asseguren que Catalunya ha sigut "extremadament responsable a nivell fiscal" en els darrers anys i que "cada any, l'equivalent a 21.000 milions de dòlars van directament de les butxaques dels catalans al govern central" i mai no tornen.

Lamenten, a més, el recent anunci del ministre d'Economia espanyol que l'Estat controlarà tots els pressupostos autonòmics, i fan servir un símil: "És com si el pressupost de l'estat de Califòrnia hagués de tenir el vistiplau d'Obama".

L'article recorda també algunes de les despeses que s'han fet des del govern central, com el TGV entre Toledo i Cuenca, cancel·lat el juny de 2011 i que només va transportar 2.796 passatgers en 6 mesos, tot i que va costar més de 22.000 euros al dia.

stats