LLEI DE CONSULTES
Política 22/09/2014

El PP d'Extremadura insta el govern espanyol a suspendre la llei de consultes

Els populars registren una proposició al parlament regional en què demanen que, si Mas convoca el 9–N, no suspengui l'autonomia sinó "que prengui les mesures que corresponguin contra la Generalitat i el seu president"

Europa Press
1 min
El president d'Extremadura, José Antonio Monago. EFE

MèridaEl PP ha registrat una proposta al Parlament d'Extremadura per reclamar que aquesta institució insti el Govern espanyol a "derogar" la Llei de Consultes catalana, interposant amb caràcter d'urgència un recurs davant del Tribunal Constitucional. La portaveu del PP extremeny, Francisca Rosa, ha anunciat aquest dilluns el registre d'aquesta proposta de pronunciament al Parlament d'aquesta comunitat, en què s'insta l'executiu estatal que caigui "tot el pes de la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a Mèrida, la portaveu del PP ha explicat que aquesta iniciativa sorgeix perquè considera que la llei de consultes catalana "s'extralimita" del que estableix l'Estatut i roba competències a l'Estat per donar-se-les a la Generalitat.

A més, ha dit que és una llei que s'aprova "burlant" el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, i que segons la portaveu del PP, ja advertia que les pretensions estaven encaminades a fer un referèndum sobre la independència de l'autonomia.

Davant d'això, ha assegurat, "els demòcrates" mantindran una actitud activa i reivindicativa, i el PP no assistirà com a espectador a un procés que el que busca és un canvi del model d'Estat per "afavorir exigències separatistes".

En aquest sentit, ha indicat que dins de la iniciativa registrada al parlament extremeny, han sol·licitat que si el president de la Generalitat continua amb la convocatòria de la consulta, "no faci ús de la facultat que li atorga la Constitució Espanyola de suspendre l'autonomia de Catalunya, sinó que prengui les mesures que corresponguin contra la Generalitat i el seu president".

stats