Política 26/06/2017

La FAES titlla l'editorial del 'New York Times' de "fal·laç" i "desenfocat"

La fundació que presideix José María Aznar desautoritza l'opinió del diari nord-americà

Ara
1 min
José María Aznar va reaparèixer ahir per primer cop des que  va dimitir en un acte amb empresaris  a València.

BarcelonaLa fundació FAES també ha reaccionat a l'editorial que va publicar divendres el diari nord-americà 'New York Times'. Afirma que l'opinió del rotatiu està "desenfocada" sobre aspectes com el procés sobiranista català o el desarmament d'ETA. Opinen que "l'argument democràtic" que el diari va utilitzar per "avalar el referèndum" és "fal·laç", perquè consideren que el que és "democràtic és el respecte a la llei i a la pluralitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, la FAES assegura que els sobiranistes "no compleixen cap dels dos requisits", perquè "imposen" de forma "hegemònica" el seu propi paradigma independentista mitjançant "la seva capacitat de control social i mediàtic". És per això que la fundació critica que el 'New York Times' apliqui "una doble moral en els seus judicis", ja que consideren que és "legítim i acceptable per a altres el que no tolerarien en el seu propi país".

La fundació presidida per l'expresident del govern espanyol José María Aznar també adverteix en el seu text que "cap editorial del New York Times determinarà un plebiscit secessionista a Catalunya". De fet, considera que només ha donat una "alegria passatgera" als independentistes, que només els pot "consolar transitòriament del seu fracàs reiterat a l'hora d'internacionalitzar les seves pretensions".

La FAES també considera que l'estratègia del sobiranisme de buscar suports internacionals "no ha trobat resposta". Precisament, aquesta és la tesi que va defensar aquest diumenge Ciutadans i que el PP ha reiterat en diverses ocasions. Una situació que a Espanya, segons la fundació, és totalment diferent, perquè té "mitjans, credibilitat i presència suficient als Estats Units".

stats