Parlament
Política 17/12/2014

Fernàndez (CUP) veu els pressupostos com "una declaració de guerra" a les classes populars

El diputat de la CUP carrega contra els comptes del Govern i assegura que "no aporten res als sectors socials més castigats"

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha denunciat aquest dimecres que els pressupostos del Govern “no aporten res als sectors socials més castigats” i que evidencien la “impotència política” dels qui “res canviaran pels que pateixen la crisi”. D’aquesta manera el de la CUP ha carregat contra uns comptes que considera que “segueixen les ordres de la troica” i “consoliden les retallades antisocials”. És un “fanatisme de l’austeritat”, ha asseverat. Per Fernàndez, el projecte pressupostari del Govern representa "una declaració de guerra" a les classes populars perquè les "aboca al forat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha assegurat que els pressupostos “ens despullen políticament” i deixen constància que el règim polític i econòmic “està acabat”. Hi ha una “absència radical” de sobirania política i popular, ha dit.

Sobre les mesures que ha pres el Govern per obtenir els més de 2.000 milions d’euros que necessita per quadrar el pressupost —en privatitzacions i negociació política amb l’estat— la CUP ha dit que són “fracassos anunciats”. Fernàndez ha carregat contra les privatitzacions, perquè “no funcionen”, i sobre el retorn del deute que s’espera de l'estat, ha assegurat que és una “demanda impossible” i un “acte de fe cec”.

Així, el de la CUP ha assegurat que per quadrar els comptes del Govern només compten les retallades, l’única mesura, ha dit, que és d'“hiperrealisme tràgic”. En aquest punt ha criticat els ajustaments, dels voltants d’un “20%” de la despesa, que s’han fet des que Artur Mas ha arribat al capdavant de l’executiu català. Unes polítiques fiscals que considera “perverses” amb conseqüències: “els de dalt s’escapen, els del mig s’ofeguen i els de baix s'estimben”.

Aquestes retallades, per la CUP, han deixat enrere més desigualtat, pobresa i atur. “Un terç de les persones d’aquest país viuen en una situació d’exclusió social”, ha assegurat Fernàndez. I de forma contundent ha afirmat: “Els pressupostos consoliden la pobresa, que no és altra cosa que violència política”.

stats