Política 20/08/2012

La Fiscalia reclama ara més dades mèdiques d'Uribetxeberria

Fonts jurídiques admeten que l'excarceració no serà immediata

Efe
2 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La Fiscalia de l'Audiència Nacional demanarà que es completi l'informe forense enviat per l'Hospital Donostia de Sant Sebastià sobre l'estat de salut del pres etarra malalt de càncer Iosu Uribetxeberria Bolinaga, a qui divendres passat Presons va concedir el tercer grau penitenciari. Així ho han informat fonts jurídiques, que han explicat que aquest informe, en què se sosté que l'estat de l'etarra és "irreversible", ha de ser ampliat amb l'historial clínic del pacient i els seus antecedents mèdics, i ha d'anar firmat per " persones concretes" i no per una comissió mèdica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts han assenyalat que la Fiscalia encara no ha rebut la notificació de la incoació de l'expedient de llibertat condicional d'Uribetxeberria, que aquest dilluns compleix el seu tretzè dia en vaga de fam, un tràmit que ha de dur a terme la junta de tractament de la presó de Zaballa (Àlaba).

A part d'aquest informe, al Jutjat Central de Vigilància Penitenciària hi ha d'arribar també un altre informe que va reclamar el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz sobre si el càncer que pateix el pres pot ser tractat pels serveis penitenciaris hospitalaris.

Un cop rebi aquests informes, la clínica forense de l'Audiència n'haurà d'elaborar un altre en què constati l'estat de salut del reclús, després del qual s'ha de traslladar a la Fiscalia perquè es pronunciï sobre si és procedent deixar en llibertat provisional el membre d'ETA, condemnat pel segrest de José Antonio Ortega Lara.

Les fonts consultades consideren que aquesta posició es coneixerà en un termini d'entre deu i quinze dies. Aleshores el jutge central de Vigilància Penitenciària, José Luis Castro, ja podrà prendre una decisió sobre l'excarceració d'Uribetxeberria, que, en qualsevol cas, no serà immediata.

stats