PARLAMENT
Política 26/04/2011

El PSC vol els 1.450 milions aquest any malgrat Ocaña

La majoria de grups donen suport al Govern pel fons de competitivitat, però li reclamen que no "defugi responsabilitats"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaLa portaveu adjunta del Parlament del PSC, Laia Bonet, ha expressat que el seu partit donarà suport al Govern en la lluita pel fons de competitivitat "aquí i allà on calgui", referint-se al consell de polítiques fiscals i financeres que se celebrarà demà. Bonet, però, ha reclamat a l'executiu que "defensi el principi de bilateralitat comprès a l'Estatut, sense defugir de les responsabilitats del Govern". En la mateixa línia, la portaveu socialista ha exigit a Mas que "mani, que prengui decisions i que abandoni la confusió entre partit i país". Finalment, Bonet no ha volgut revelar quin serà el vot de la seva formació a la votació al Senat de demà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del grup parlamentari del PP, Enric Millo, ha etzibat al Govern que "en lloc de fer la seva feina, i plantejar l'entesa entre les comunitats autònomes, es dedica a parlar de fronts comuns, i a desacreditar forces". Alhora, segons Millo el portaveu del Govern, Francesc Homs, "s'equivoca si creu que al consell de polítiques fiscals i financeres podrà buscar una relació bilateral amb l'Estat". El popular, ha afirmat, doncs, que "el Govern no sap on va demà, perquè al consell totes les comunitats tenen la mateixa veu". Finalment, l'espanyolista ha recomanat a l'executiu que "si vol parlar amb l'Estat de forma independent de la resta d'Espanya, ho faci prèviament".

D'altra banda, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha afirmat que el seu grup donarà suport al Govern amb el fons de competitivitat, però ha recordat que CiU "va contribuir a que es produís aquesta situació". Per tant, segons Miralles, ells han "causat aquest debat".

La portaveu del Parlament d'ERC, Anna Simó, ha reclamat al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, la realització d'una reunió prèvia de la part catalana de la Comissió Bilateral per acordar "quina ha de ser l'actitud del Govern" abans que se celebri el Consell. Simó, a més, ha demanat a l'executiu català "que es planti" i que "no accepti ni negociacions ni terminis" perquè el fons de competitivitat "és un compromís que pertoca". La portaveu d'ERC ha recordat, també, que no li serveix "l'excusa" que el fons "s'hauria d'haver inclòs als pressupostos generals de l'Estat del 2011, ja que hi ha hagut altres casos com les retallades del fons d'immigració que es van subsanar amb un crèdit extraordinari". Per tant, la independentista ha afirmat que el debat rau en "si hi ha voluntat política d'actuar amb lleialtat institucional o no".

stats