POLÍTICA
Política 09/03/2012

El govern espanyol respondrà a ERC si la família reial pot tenir altres ingressos

La mesa del Congrés rebutjarà respondre 26 de la 39 qüestions redactades pel partit republicà

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern espanyol haurà de respondre a ERC si pensa establir un règim d'incompatibilitats perquè els membres de la família reial que tenen assignat un sou procedent de la partida dels pressupostos generals de l'Estat no rebin altres ingressos. Així ho ha comunicat aquest divendres, en resposta a les preguntes formulades pel grup republicà, que ha admès a tràmit la mesa del Congrés perquè el govern central respongui per escrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesa va rebutjar en la seva reunió d'aquesta setmana 26 de les 39 qüestions plantejades per Esquerra, que entre d'altres coses preguntava pel paper del rei en el cop d'estat del 23-F i el patrimoni de la casa reial. De les preguntes ja registrades i que haurà de respondre per escrit, es demana que s'expliqui com decideix la quantitat que s'ha d'assignar a la casa i a la família reial en els pressupostos generals de l'Estat, encara que s'ha eliminat una altra qüestió en la qual es demanava a l'executiu que digués si aquesta partida la proposa la mateixa família reial. També es donaran explicacions sobre el control de les donacions que rep la casa "per evitar situacions fraudulentes" o si hi ha d'haver alguna reforma legislativa per dotar de transparència les dades sobre els seus sous i els seus béns.

La resta d'interrogants tenen un caràcter més polític, com si el govern pensa modificar el títol II de la Constitució –sobre la Corona– i en cas negatiu si creu que s'ajusta en la seva totalitat als valors democràtics; si pensa que els càrrecs institucionals de l'Estat han de ser hereditaris o quins membres de la família reial n'han de formar part oficialment.

stats