Política 20/06/2012

Felip Puig alerta que Catalunya buscarà respostes a Europa si Espanya no accepta el pacte fiscal

El conseller d'Interior denuncia durant una intervenció al Fòrum Europa la visió "recentralitzadora de l'Estat"

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha afirmat que Catalunya haurà de buscar respostes en el marc d'Europa i no només en el marc d'Espanya si la negociació del pacte fiscal fracassa. "Catalunya haurà de continuar pensant que si no es pot tenir autogovern o si el pot tenir en un estat revisat, recalculat i redimensionat, és evident que haurà de pensar en comença a buscar respostes en el marc d'Europa i no només en el marc d'Espanya", ha afirmat el conseller en un esmorzar al Fòrum Europa. En aquest sentit, Puig ha avisat que l'Estat autonòmic actual "no serveix" a Catalunya i ha dit que la política també "s'ha tornat binària, o 0 o 1, ja no existeixen terceres vies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espanya ha dit que no. Allò d'arribar a través de l'Estat de les autonomies a un pacte ha saltat pels aires per la via de l'Estat i evidentment amb la visió recentralitzadora aprofitant l'excusa de la crisi", ha afirmat Puig, que ha dit que l'estat autonòmic ha esdevingut "carregós des del punt de vista administratiu", tot i que ha matisat que no és el cas de Catalunya i el País Basc. Ha dit que aquests dos territoris són les que ara per ara identifica com a nacions que volen tenir un govern "clar, definit i potent".

Puig creu que de no haver-hi pacte amb Espanya, s'haurà "d'anar prenent decisions" i que si no hi ha un "pacte fiscal i al darrere un pacte confederal o per a Catalunya s'obre una altra trajectòria, si el país vol". En cas contrari, segons el conseller d'Interior, "si el país no accepta aquest debat i aquest repte" s'anirà "cap a la submissió i la rendició i la integració en una gran província espanyola".

stats