MODEL TERRITORIAL
Política 17/08/2011

Felip Puig considera "hipòcrita" la proposta de Rubalcaba de suprimir les diputacions

El conseller d'Interior creu que els membres de l'anterior tripartit fan "d'indignats davant les conseqüències d'una mala gestió" pel que fa al conflicte del PIRMI

Acn
2 min

BarcelonaDesprés que Alfredo Pérez Rubalcaba va declarar aquest dimarts que, "amb les funcions actuals", les diputacions "sobren", el conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha mostrat a favor d'aquest replantejament però ha criticat una "certa hipocresia" del PSOE i del PSC. Per Puig, els socialistes són el partit que més han fet servir les diputacions "per interessos partidistes" i ha assenyalat que plantegen la simplificació de l'administració en aquests moments en què es veuen fora del govern. En una entrevista a Ràdio 4, Puig també ha criticat l'actitud del tripartit amb el PIRMI, i ha declarat que estan fent "d'indignats davant les conseqüències de la seva mala gestió dels darrers anys". Felip Puig s'ha mostrat partidari de suprimir les diputacions actuals per simplificar les administracions. En una entrevista a Ràdio 4, el conseller d'Interior ha felicitat Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals del 20-N, per apostar per aquesta opció, però ha criticat la "hipocresia" dels socialistes, PSC i PSOE, en aquesta qüestió. Per Puig, són el partit que "més ha utilitzat les diputacions per interessos partidistes" i considera que el canvi de cicle actual, en què el PSC es veu fora d'aquests governs, aposten per l'opció d'eliminar o reformular les funcions d'aquestes institucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig ha recalcat que Convergència i Unió és partidària d'una simplificació de l'administració i, de fet, ha justificat que no es creïn les vegueries perquè considera que s'han d'eliminar o transformar abans les diputacions. Puig ha assegurat que "som un país prou petit perquè mentre no siguem independents tinguem administració nacional, administracions locals i, on sigui necessari, una administració de caràcter comunitari" que doni suport als municipis que no poden tenir tots els serveis bàsics. Els representants del tripartit fan "d'indignats" davant les conseqüències de la seva "mala gestió"

Felip Puig també ha fet referència al conflicte del PIRMI i la petició de les compareixençes dels consellers Mena i Cleries que aquest dimarts han presentat els grups parlamentaris de l'anterior tripartit. Puig s'ha mostrat "sorprès" que els partits "culpables de la ruïna del país, siguin els que aixequen la veu" i per això ha assegurat que els membres de l'anterior tripartit "estan fent d'indignats davant les conseqüències d'una mala gestió" que, per Puig, s'ha fet els darrers anys, quan no van aturar el límit de la despesa pública.

Per aquest motiu, Puig ha demanat un punt "d'humilitat" i ha assegurat que el PIRMI "l'ha de cobrar tothom que hi tingui dret", però ha remarcat que era necessari prendre mesures per comprovar si hi ha persones que el cobren de manera irregular.

stats