CONSELL EXECUTIU
Política 06/03/2012

Interior impulsa una llei de drets i deures en ús de l'espai públic per combatre la prostitució

El conseller d'Interior, Felip Puig, cita com a prioritats del pla de Seguretat la lluita contra la del·linqüència i la millora del servei d'emergències

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl Govern impulsarà una llei de l'espai públic que tipificarà com a sanció administrativa la prostitució. Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Felip Puig, que ha anunciat l'aprovació aquest dimarts al matí del pla general de seguretat de Catalunya 2012-2013 per part del consell executiu. Segons ha explicat Puig, les prioritats d'aquest pla són la lluita contra la del·linqüència, la millora del sistema d'emergències i la garantia de la convivència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig ha explicat que, si bé a través de la modificació de la llei de carreteres contemplada a la llei òmnibus ja està considerada una infracció l'oferta i demanda de prostitució a peu de carretera, la normativa d'espai públic que portarà el Govern al Parlament pretén acotar l'ús de l'espai públic perquè l'exercici de la prostitució "tingui cobertura legal des del punt de vista de les ordenances".

A diferència del document anterior, que era a quatre anys vista, aquest pla de seguretat és biennal. Preveu l'expansió dels trams de velocitat variable a la regió metropolitana de Barcelona, la instauració de la regió única d'emergències, la integració del 112 i els serveis de protecció civil i la participació dels Mossos d'Esquadra a l'Europol i a la Interpol.

Aquest pla de seguretat l'haurà d'aprovar, en els propers mesos, el ple del Parlament. La seva aprovació està prevista per a finals d'any. Segons Puig, aquest és el calendari al qual s'havia compromès el Govern des de l'inici de la legislatura.

stats