Política 24/10/2014

Felip VI: "Volem una Espanya allunyada de la divisió i de la discòrdia"

El rei aprofita l'entrega dels premis Príncep d'Astúries per enviar un missatge directe tant a Mas com a Rajoy. Ha dedicat la meitat del discurs a apel·lar a la unitat d'Espanya

Ara
1 min
Els reis d'Espanya, durant l'acte d'entrega dels premis Prínceps d'Astúries, aquest divendres a Oviedo / EFE

MadridFelip de Borbó ha posat aquest divendres el seu gra de sorra al xoc de declaracions entre el govern espanyol i la Generalitat. Durant el discurs d'entrega dels premis Príncep d'Astúries, ha apel·lat als sentiments comuns de tots els espanyols, siguin del territori que sigui. "Volem una Espanya allunyada de la divisió i de la discòrdia", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Recordant el seu discurs de presa de possessió del càrrec, el 19 de juny, ha reiterat el "deure i la necessitat de garantir i, alhora, revitalitzar la nostra convivència".

Ha defensat la Constitució com la garantia de la "convivència en llibertat", però també ha matisat que cal "tenir cura i afavorir la nostra vida en comú", enviant un missatge també al president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

"Els espanyols ja no som rivals els uns dels altres. Som protagonistes d'un mateix camí", ha assenyalat en un discurs ple de referències a la necessitat de la unitat dels espanyols, "de nord a sud i d'est a oest".

Felip VI ha defensat que, com en qualsevol societat avançada, s'ha de reconèixer que "el món camina cap a una integració més gran i no el contrari".

stats