Política 20/01/2016

Fernández Díaz: "La Generalitat es retirarà també del cas per l'atac a Blanquerna?"

El ministre de l'Interior acusa el Govern d'instrumentalitzar la justícia retirant-se d'acusacions

G.pruna
2 min
El ministre de l'Interior i cap de llista per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, en un míting a Sabadell / RAFA GARRIDO (ACN)

BarcelonaAbanderat del discurs dur contra el sobiranisme, el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha carregat aquest dimecres amb duresa contra la informació avançada per l'ARA sobre la decisió de la Generalitat de retirar-se de processos judicials contra activistes. En una entrevista a la COPE, ho ha considerat un "escàndol", ja que suposa, ha dit, posar el compliment de la llei al servei dels interessos polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es retirarà també del cas per l'atac a Blanquerna, o només quan els agressors siguin de la CUP?", s'ha preguntat el ministre, que ha recordat que en el cas dels assaltants de Blanquerna la Generalitat demana 16 anys de presó. Fernández Díaz ha titllat d'instrumentalització de la justícia que la Generalitat retiri la seva acusació en casos molt violents per poder arribar a un acord polític. El ministre ha afegit, a més, que la decisió de no retirar-se de casos on hi hagi lesions de treballadors públics o afectació de bens públics respon a les protestes dels sindicats de Mossos.

Des del Parlament, el líder del PP a la cambra, Xavier García Albiol, ha donat continuïtat al missatge dur del ministre, i ha considerat la retirada de processos judicials una mesura inadmissible perquè trasllada "un missatge d'impunitat total als terroristes urbans". Per això, ha avançat que els populars presentaran una proposta de resolució al Parlament perquè la Generalitat torni a personar-se en aquests casos.

"No matar mosques a canonades"

Sobre com cal reaccionar davant dels passos que pugui fer el Govern en relació amb el full de ruta cap a la independència, Jorge Fernández Díaz ha defensat que qualsevol govern espanyol "ha de fer complir la llei". "Sense matar mosques a canonades, però amb fermesa i convicció", ha afegit, i ha posat com a exemple que ja s'estigui analitzant la legalitat de la conselleria d'Afers Exteriors que encapçala Raül Romeva.

A més, ha carregat contra el PSOE, i l'ha acusat de buscar la complicitat amb els independentistes per intentar arribar al govern espanyol amb gestos com la cessió de senadors perquè ERC i DL tingui grup propi a la cambra alta, una mesura que, ha dit, permet a l'independentisme "duplicar els seus recursos per insultar Espanya des del Senat".

stats