Política 21/10/2016

Fernández Díaz, sobre el desacatament de la sentència dels toros: "Hi ha a qui li agrada massa prohibir"

El ministre d'Interior critica que als independentistes els molesta "tot el que és espanyol"

Europa Press
2 min
Fernández Díaz, en un acte a Mataró

MadridEl ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va censurar dijous el desafiament del Govern i l'Ajuntament de Barcelona de desobeir la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. "Hi ha a qui li agrada massa prohibir", va lamentar en declaracions a Onda Cero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons va denunciar, als partidaris de la independència els molesta "tot el que és espanyol" i els toros, que va dir que són la festa nacional. És un aspecte identificat amb la cultura espanyola. "Es pot ser aficionat o no als toros, faltaria més", va afegir Fernández Díaz, "però una cosa és que la Generalitat tingui competències per regular aspectes vinculats a la tauromàquia i una altra cosa que tingui dret a prohibir".

"I hi ha a qui li agrada massa prohibir. I és un avís a navegants", va assenyalar el ministre, que va recordar que les autoritats catalanes ja han advertit que actuaran "astutament" perquè els toros no tornin. Segons Fernández Díaz, aquestes declaracions no són estranyes perquè el gener del 2013 Artur Mas ja va dir que "posava rumb de col·lisió contra l'Estat. Així, ha dit que el projecte polític de la CUP encaixaria a Corea del Nord però no a Europa.

Les declaracions de Jorge Fernández Díaz arriben després que el conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern, Josep Rull, confirmés ahir que "no hi tornarà a haver toros a Catalunya digui el que digui el Tribunal Constitucional".

En declaracions als periodistes des del Parlament, Rull va ser taxatiu a l'hora d'assegurar que engegarà "tots els mecanismes normatius per impossibilitar" que es tornin a celebrar corrides de toros. "Les eines hi són i les aplicarem amb convicció i amb rotunditat", va dir.

stats