PACTES MUNICIPALS
Política 09/06/2011

CiU i PP posposen la reunió per tancar un pacte a Tarragona que s'havia de celebrar aquest matí

Fernández (PP) avisa que "mai" acceptarà cedir l'alcaldia de Tarragona a CiU durant 3 anys

Acn
2 min

TarragonaCiU de Tarragona ha renunciat a reunir-se aquest matí amb el PP per arribar a un pacte de govern a l'ajuntament de la ciutat. El candidat del PPC a l'alcaldia de Tarragona, Alejandro Fernández, i la cap de llista de CiU, Victòria Forns, tenien previst reunir-se aquest matí per intentar tancar un pacte de legislatura per als pròxims quatre anys, segons havien indicat fonts dels dos partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, fonts de CiU han assegurat a Efe que "no està previst reunir-se aquest matí amb el PP" per avançar en les negociacions i segellar l'acord de govern.

D'altra banda, el candidat del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest dijous que "mai" acceptarà cedir 3 anys l'alcaldia a CiU. Tot i això, Fernández ha confirmat a l'ACN que la federació nacionalista no li ha proposat oficialment aquest repartiment d'alcaldia. "Seria una barbaritat de proposta", ha apuntat el candidat popular.

Segons avança el Diari de Tarragona, però, aquesta seria una de les condicions de CiU per tal d'arribar a un pacte de govern amb el PP. De fet, fonts de la federació nacionalista han admès que és una de les qüestions que s'han posat sobre la taula. Fernández i la candidata de CiU, Victòria Forns, es reuniran al llarg d'aquest dijous per continuar les negociacions.

Fernández considera que si finalment CiU li proposa un repartiment de l'alcaldia que consisteixi en 3 anys per la federació nacionalista i un pel PP seria l'"excusa perfecta" per no haver de pactar amb els populars. L'alcaldable del PP, que assenyala que la seva prioritat és tornar al principi d'acord que es va arribar amb CiU la setmana passada, ha manifestat que si la federació nacionalista li ofereix aquesta alternança d'alcaldia farà veure "que no he sentit res".

Fernández ha reiterat que l'acord entre convergents i populars s'ha de basar en "una estricta igualtat" pel que fa al repartiment de responsabilitats. En aquest sentit, el candidat del PP aposta per repartir l'alcaldia "en 2 anys cadascú". "Les dues formacions hem aconseguit 7 regidors", ha recordat Fernández per tal de justificar la seva posició.

De fet, fins ara el candidat del PP havia rebutjat qualsevol tipus de repartiment de l'alcaldia ja que, davant els "bons resultats" aconseguits en les eleccions, la seva formació estava "legitimada" per assolir l'alcaldia tarragonina durant quatre anys. Ara, però, el candidat del PP reconeix que en el context de les negociacions "tothom ha de cedir".

stats