Política 10/09/2015

La CUP situa el 27-S com una "oportunitat històrica" i avisa que "en sortirem més lliures o més esclaus"

Antonio Baños avisa Pablo Iglesias que Catalunya "no necessita salvadors de Vallecas" perquè de catalans "ho som tots"

Laia Vicens
2 min
Antonio Baños i David Fernàndez, en l'acte d'inici de campanya a Sabadell / CRISTINA CALDERER

SabadellEl diputat de la CUP David Fernàndez ha situat les eleccions del 27-S com una "oportunitat històrica" perquè suposen, ha dit, una "palanca" per "avançar o retrocedir". "En sortirem més lliures o més esclaus", ha avisat. Ho ha dit en l'acte d'inici de campanya de la CUP, que s'ha celebrat al teatre Pere Quart de Sabadell, ple fins la bandera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha reivindicat "la lluita de formiguetes" dels cupaires i ha dit que els diputats que vénen (tant ell com Quim Arrufat i Isabel Vallet deixen el Parlament) ho faran "millor". El diputat ha assegurat que Catalunya "només ha avançat quan les classes populars han irromput en la presa de decisions".

Per la seva banda, el candidat de la CUP, Antonio Baños, ha afirmat que Catalunya "és un sol poble que no necessita salvadors ni de Vallecas [en relació al líder de Podem, Pablo Iglesias] ni de Pedralbes". I en una directa al·lusió a les paraules d'Iglesias que animaven a votar els que no "s'avergonyeixen" de tenir orígens "andalusos o extremenys" ha afegit: "No triarem qui és català, ho som tots".

"No esperem ni un segon més, ni un sol alè de queixes", ha reclamat Baños, que ha desgranat algunes de les propostes dels cupaires. Per exemple, ha avisat que la CUP "no triarà com pagar el deute amb l'Estat perquè no el pagarem" i ha proposat que la República Catalana sigui "intransigent" amb "franquistes i racistes". A més, ha demanat "desobeir" la Lomce, més coneguda com la llei Wert.

L'acte ha comptat també amb la participació de la regidora de la Crida per Sabadell Míriam Ferrándiz i la regidora de Decidim Ripollet Pilar Castillejos. Entre el públic hi havia la diputada de la CUP Isabel Vallet i també l'exfutbolista Oleguer Presas, que forma part de la llista electoral.

stats