POLÍTICA
Política 02/08/2012

Fernández Díaz, sobre els detinguts d'Al-Qaida: "Hi ha indicis que podrien planejar un atemptat a Espanya"

El ministre de l'Interior assegura que les detencions s'emmarquen en "una de les majors investigacions internacionals contra Al-Qaida"

Ara
1 min
Jorge Fernández Díaz

MadridEl ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dijous que els detinguts per la seva suposada pertinença a la xarxa terrorista Al-Qaida a Càdis i Ciudad Real podrien estar planejant un atemptat a Espanya. "Tenim indicis clars que podrien estar planejant un atemptat a Espanya o en algun altre país", ha afirmat en roda de premsa aquest dijous al migdia. Ara bé, també ha afegit que "Espanya no està ni més ni menys amenaçada" que el conjunt dels països occidentals. "Estem davant una amenaça global", ha reiterat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha explicat que dos dels tres detinguts van ser interceptats durant un viatge en autocar a Irun, des d'on sospiten que volien sortir de l'estat espanyol cap a França. La policia sospita que els dos primers detinguts eren "membres actius" d'Al-Qaida, mentre que el tercer feia tasques de "facilitador". A més, ha relatat que un dels detinguts va oposar una "resistència descomunal". Ha insistit en la perillositat dels suposats membres actius d'Al Qaida, per la seva importància en l'estructura internacional de l'organització. Sempre segons la versió ministerial, els detinguts tenien experiència en la fabricació d'explosius químics i verins, com a franctiradors i informació sobre ultralleugers i avions teledirigits.

Investigació internacional

Segons el ministre, les detencions s'emmarquen en "una de les investigacions més importants fins al moment contra l'organització terrorista a nivell internacional". De fet, Fernández Díaz ha demanat "prudència i cautela" perquè la investigació té ramificacions internacionals en marxa.

stats