Política 22/04/2014

Fernández Díaz a CDC: "Els fa por que hi hagi policies prop de la seva seu perquè està embargada?"

Els nacionalistes han censurat diversos episodis polèmics protagonitzats per Interior

Europa Press
2 min

MadridEl ministre de l' Interior, Jorge Fernández Díaz , ha apel·lat aquest dimarts al Senat a la consciència interior dels dirigents de CiU després que un senador nacionalista protestés al ple de la cambra alta per la presència de policies "vigilant" la seu central del partit. "Què passa, que els fa por que hi hagi policies prop de la seva seu perquè està embargada?", ha respost el ministre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha explicat que aquesta presència policial responia a unes funcions de la Policia Judicial relacionades amb la criminalitat organitzada. "No dic que fos de Convergència", ha aclarit el ministre alhora que s'ha preguntat si al partit tenen la "consciència tranquil·la". " M'he de contenir perquè si no li diria massa coses", ha acabat dient.

SENSE VOCACIÓ DE " GRAN GERMÀ"

El senador de CiU Jordi Miquel Senda també ha recordat a Fernández Díaz que més d'un any després encara no ha trobat els autors de l'informe fals atribuït a la UDEF sobre presumptes comptes a Suïssa del president català, Artur Mas, i la família de l'expresident Jordi Pujol. El ministre no ha contestat.

Sendra ha qualificat com un "ridícul internacional" l'error del gabinet de comunicació d'Interior que va avançar una operació policial contra advocats d'ETA . Aquell cas es va saldar amb la dimissió del responsable del departament de premsa . Una altra de les preocupacions manifestades per Sendra és la celebració de l'intent colpista del 23F a una caserna de la Guàrdia Civil al que va assistir "Tejero i la seva família". "És molt greu que el ministre se n'assabenti per la premsa ", ha sentenciat.

Finalment ha criticat que una diputada "hagi aconseguit " el cessament del sergent de la Guàrdia Civil al municipi de Bande (Ouresne) "perquè no es cauen bé". Es tracta de la diputada Ana Belén Vázquez, exalcaldessa d'aquest municipi.

Davant d'aquestes situacions, i qüestionat sobre si controla la feina dels funcionaris del seu ministeri, Fernández Díaz ha assegurat que ell no té “vocació de Gran Germà d'Orwell” i ha expressat el seu reconeixement als 195.000 membres del seu departament.

stats