Política 11/08/2015

Monago admet que "estèticament" la reunió amb Rato "no va ser el més encertat"

El president del PP d'Extremadura entén "l'enrenou" que s'ha muntat quan ha transcendit la trobada. Feijóo també entén que a algunes persones no els sembli "correcte", i fins i tot "censurable"

Efe
2 min
El president d'Extremadura, José Antonio Monago, s'ha defensat de l'escàndol dels viatges personals a Canàries des de Madrid. EFE

MadridEl president del PP d'Extremadura, José Antonio Monago, ha admès aquest dimarts que, "estèticament", la reunió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb Rodrigo Rato "no va ser el més encertat", tot i que entre les versions que ha donat cadascú del cas ell prefereix creure la del membre del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monago, en declaracions a la Cadena SER, ha dit que entén "l'enrenou" que s'ha muntat quan s'ha conegut la reunió, però ha opinat que "el que hauria sigut estrany és que s'hagués produït fora del ministeri", en "el reservat d'algun hotel "o en un altre lloc privat".

L'expresident extremeny ha afirmat que coneix el ministre i que no ha de dubtar de la seva honorabilitat, per la qual cosa prefereix creure la seva versió, que en l'entrevista no es va tractar la situació processal de l'exvicepresident del govern espanyol i expresident de Bankia.

Rato ha declarat al diari 'El País' que es va parlar del que li "està passant", si bé ell no li va demanar "res" ni el ministre "es va oferir a fer cap gestió". "Prefereixo creure el ministre, vull creure el ministre", ha reiterat Monago, que ha indicat que "l'important seria conèixer el fons de l'assumpte".

També s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, en declaracions a RNE, on ha dit que entén que a algunes persones "no els sembli correcte, o fins i tot censurable".

No obstant, ha recordat que "tots els espanyols saben que el govern actual és el que dirigeix l'Administració Tributària i el que ha investigat el cas" i que el fiscal que porta l'acusació "segueix directrius de la Fiscalia General de l'Estat".

stats