EUSKADI BUSCA LA PAU
Política 15/02/2012

Fernández Díaz reconeix ara que no es pot obviar la "dimensió política" d'ETA

El ministre de l'Interior afirma que ETA "avui dia no és només un problema policial"

Ara
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat avui que ETA "avui dia no és només un problema policial" sinó que té "una dimensió política que no es pot obviar", de manera que cal actuar amb prudència, intel·ligència i eficàcia. Fernández Díaz s'ha expressat així en la seva resposta a una interpel·lació de la presidenta i diputada d'UPyD, Rosa Díez, en què ha demanat al Govern que actuï per il·legalitzar Bildu i Amaiur, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha remarcat que "cal saber gestionar" la nova situació d'ETA i actuar no com a "quan estava en plena capacitat operativa, assassinant, atemorint i extorsionant", sinó com està ara, "delmada", derrotada per l'estat de dret i havent fet la declaració del cessament definitiu de la seva activitat armada. "Hem de saber convertir aquesta derrota policial en una victòria política de tots els demòcrates, no del món que ha aclamat el terrorisme durant tot aquest temps", ha recalcat Fernández Díaz, que ha subratllat que l'objectiu és que ETA desaparegui "sense aconseguir ni una concessió política".

Cap intenció d'atemptar

Després de la interpel·lació, fonts del Govern han insistit que instar a la il·legalització de Bildu i d'Amaiur mentre el Tribunal Constitucional no modifiqui la seva doctrina no seria prudent, més encara tenint en compte la proximitat de les eleccions basques, davant les que l'esquerra abertzale està buscant reforçar la seva legitimitat. En aquest sentit, han assenyalat que el Ministeri de l'Interior té dades que avalen que ETA no cometrà cap atemptat, ha matisat, abans d'aquesta cita electoral.

stats