Política 23/05/2011

CiU insinua que es quedarà a l'oposició a Badalona i facilitaria la investidura de García Albiol

El candidat, Ferran Falcó, diu que "no formarem part d'un govern de tres, simplement organitzat en contra de García Albiol"

Acn
2 min

BadalonaCiU ha obtingut uns mals resultats a Badalona i s'ha quedat amb 4 dels 5 regidors que tenia. Tot i això, manté la clau de la governabilitat a la ciutat. El PP de Xavier García Albiol, amb 11 regidors, necessita del seu suport; però també el PSC, amb 9 regidors, podria liderar un govern amb CiU i ICV-EUiA. El candidat de la federació nacionalista, Ferran Falcó, ja ha advertit, però, que CiU "no formarà part d'un govern de tres, simplement organitzat en contra de García Albiol". Falcó reconeix la victòria del PP i reclama a la resta de formacions que facin autocrítica abans de proposar governs. El líder nacionalista insinua que es quedarà a l'oposició perquè també descarta un pacte "estable" amb el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ferran Falcó no tanca cap porta a la configuració del futur govern de Badalona, però de les seves declaracions es desprèn que es mantindrà a l'oposició i que, probablement, podria facilitar la investidura de l'alcaldable del PP, Xavier García Albiol. Falcó descarta pactar-hi de manera "estable", però reconeix que la victòria dels populars és clara i "acceptada" per una majoria de ciutadans.

En aquest sentit, Falcó ha advertit al PSC i ICV-EUiA, que durant la mateixa nit electoral ja van proposar fer front comú contra el PP, que CiU "no formarà part d'un govern de tres, simplement organitzat en contra de García Albiol". El líder nacionalista els ha animat a reflexionar sobre els resultats i a que facin autocrítica.

Per part dels nacionalistes, l'autocrítica no la situen ni en l'estratègia de campanya ni en la feina feta al govern municipal de la mà de PSC i ERC, sinó molt més temps enrere. "Si hem comès algun error en aquests quatre anys, aquest va ser desmuntar el tripartit clàssic que hi havia a Badalona per fer-ne un altre i deixant el PP sol a l'oposició".

Falcó reconeix ara que pactar amb el PSC fa quatre anys no va ser encertat des del punt de vista estratègic. Segons el cap de llista de CiU, això hauria permès al PP capitalitzar el vot del canvi i al PSC liderar el vot antiPP. "Han estat unes eleccions marcades per la bipolaritat", es lamenta. Ferran Falcó afegeix que durant la campanya tampoc ha funcionat l'estratègia de "quatre contra un".

stats