Política 31/01/2015

Ferran, un català de 22 anys a la manifestació de Podem: "Veig més possibilitats de canvi aquí que a Barcelona"

"Normalment la gent, quan arribava a Sol, marxava. Avui tots s'hi han quedat", explica la Maria Natividad, de 70 anys, que es descriu com de professió 'manifestant'

Mariona Ferrer I Fornell
1 min
Ferran Sánchez amb dues amigues, els tres arribats de Barcelona, a la manifestació de Podem / M.F.F.

MadridMilers de persones col·lapsen la Puerta del Sol i tots els seus voltants. A la cúpula de Podem gairebé els ha estat impossible arribar a l'escenari. Crits de 'president' ressonen a tota la primera fila.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Normalment, la gent, quan arribava a Sol, marxava. Avui tots s'hi han quedat", explica la Maria Natividad, de 70 anys, que es descriu com de professió 'manifestant'. Recorda poques marxes amb tanta gent. Potser la de després de l'intent de cop d'estat de Tejero o contra la guerra de l'Iraq. No té clar a qui votarà, ella ha estat tradicional votant del PSOE. Però sap que això s'ha acabat. Vol que els de sempre marxin.

Ferran Sànchez, 22 anys, estudia Magisteri i Pedagogia i ha vingut de Barcelona amb dues amigues més perquè creu que el canvi comença aquí: "Veig més possibilitats de canvi aquí que a Barcelona, perquè si tenim una Catalunya independent qui farà la constitució catalana? CiU i ERC per continuar amb les seves privatitzacions? Prefereixo el model de país que em planteja Podem".

Es criden consignes de "tic-tac" per dir al govern de PP que se'ls està acabant el temps, de "sí que es pot", o bé "en diuen democràcia i no ho és". La protesta és, sobretot, festiva. Molta gent gran, famílies i potser, el que menys, gent jove. Una imatge molt diferent de les marxes del 15-M.

stats