ELECCIONS MUNICIPALS
Política 24/02/2015

ERC fitxa de 'dos' a la candidatura de Sant Cugat el cap de llista del PSC del 2011

Ferran Villaseñor va liderar el grup municipal socialista fins al 19 de gener, tot i que s'havia distanciat de la línia nacional i ha fet el pas a MES

Roger Tugas
2 min
Ferran Villaseñor, candidat de MES i 'dos' a la llista, i Mireia Ingla, cap de llista d'ERC a Sant Cugat / ARA

BarcelonaLes agrupacions locals d'ERC i Moviment d'Esquerres (MES) han segellat aquest dimarts l'acord pel qual es presentaran junts a les eleccions municipals de Sant Cugat del Vallès. El pacte, a més, inclou que la formació que agrupa ex socialistes sobiranistes ostentarà el número dos de la candidatura, lloc que ocuparà Ferran Villaseñor, que va ser el cap de llista del PSC a les municipals del 2011 a la ciutat vallesana. Villaseñor, de fet, va mantenir l'acta de regidor i el lideratge del grup municipal socialista fins al 19 de gener, tot i que s'havia distanciat del partit des de feia temps, havent donat suport al procés participatiu del 9-N i havent fet el pas al Moviment Catalunya impulsat per catalanistes del PSC com Marina Geli, Antoni Castells o Montserrat Tura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acord segellat, al que ha tingut accés l'ARA, preveu "configurar una alternativa d'esquerres a Sant Cugat del Vallès compromesa amb el procés cap a la sobirania plena del país". Així mateix, una comissió mixta i paritària dels dos partits elaborarà un programa electoral encarat a eliminar els "desequilibris personals i territorials de la ciutat" i fomentar "la participació, la transparència i la rendició de comptes". L'acord també estipula que la candidatura mantindrà els logotips de les dues formacions, que ambdues contribuiran a finançar la campanya i que, a més del segon lloc, MES ocuparà l'11, el 18 i un suplent de la llista.

Així mateix, els regidors tindran llibertat de vot en els temes "no vinculats directament a la política municipal de Sant Cugat i que no estiguin inclosos en el programa electoral". Les assemblees dels dos partits han de validar encara l'acord.

La cap de llista tornarà a ser la candidata d'ERC del 2011 i presidenta de la secció local dels republicans, Mireia Ingla, que en les anteriors municipals no va assolir l'acta de regidora.

stats