Política 27/04/2015

El conseller delegat de Ficosa diu que Oriol Pujol no va ser rellevant en la deslocalització de Sony

Defensa al Parlament que van preservar 560 dels 900 llocs de treball de la planta de Viladecavalls i que no sap per què la dona de l'exsecretari general de CDC va cobrar per assessorar l'operació

Acn
2 min
El conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, a la comissió d'investigació sobre frau fiscal. / ACN

BarcelonaEl conseller delegat de Ficosa, Xavier Pujol, ha assegurat aquest dilluns al Parlament que les estacions d'ITV no eren prioritàries per a la seva empresa, tot i que va participar en la creació d'una altra empresa que tenia com a part del seu objecte social a instal·lar estacions d'ITV. Segons ell, Ficosa no podia fer-ho legalment i tampoc tenia capacitat inversora. D'altra banda, ha dit que en l'operació per la qual Ficosa es va quedar la fàbrica de Sony a Viladecavalls va ser clau la intervenció del Govern tripartit i no pas la de l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció a la comissió d'investigació antifrau del Parlament, Xavier Pujol ha detallat els suposats beneficis de l'operació que va acabar amb la marxa de Sony de la planta de Viladecavalls i l'adquisició de les instal·lacions per part de Ficosa. Dels 960 treballadors que tenia Sony, Ficosa es va comprometre a conservar-ne 460 i en va acabar conservant 560, 125 dels quals eren enginyers informàtics i electrònics.

Pujol ha detallat que va ser l'advocat Tomàs Fornesa, fill de l'expresident de La Caixa Ricard Fornesa, qui li va proposar el negoci i li va presentar Sergi Alsina, que assessoraria l'operació, i el president de Sony a Espanya, Pedro Navarrete. Sony va acceptar aquesta decisió amb la condició que els sindicats i el Govern hi estiguessin d'acord. Tot i admetre que coneix Oriol Pujol des de fa anys, "com molts empresaris", Xavier Pujol ha dit que la seva intervenció en aquesta operació no va ser "rellevant", perquè era a l'oposició.

Preguntat sobre la comissió del 3% que es va endur Sergi Alsina per assessorar l'operació, uns 3 milions d'euros, Pujol ha dit que la veu molt alta per a Ficosa, que no sol contractar consultors externs, però dins de preu de mercat. En canvi, no sap si la dona d'Oriol Pujol, Anna Vidal, va intervenir en l'operació, tot i cobrar uns 200.000 euros de part d'Alsina per ajudar-lo en l'assessoria. En tot cas, ha dit que mai la va veure treballar en aquella operació.

stats