Política 20/11/2015

Fira València demanda el PP per un deute de 568.000 euros, el que va costar el congrés de 2008 que va guanyar Rajoy

La vicepresidenta del govern, Mònica Oltra, es pregunta perquè la institució firal ha tardat 8 anys en reclamar el deute

Salva Almenar
2 min
Amics per sempre? Al míting del maig a València, Rajoy va proclamar "el suport i l'amistat sincera" a Camps. Ara l'ha fet plegar.

ValènciaLa direcció de Fira València ha decidit perseguir els morosos portant-los als jutjats amb l'objectiu de cobrar els seus deutes. Sigui qui sigui el deutor. Per aquesta raó, tal com avança avui El Mundo, la institució firal que presideix el president de la patronal valenciana José Vicente González ha decidit presentar una demanda judicial per reclamar al Partit Popular els 568.511 euros que va costar el congrés nacional que el partit va celebrar a Fira València l'any 2008 i que encara, vuit anys després, estan pendents d'abonar, tal com sospitava Compromís des de finals de 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest congrés, que es va organitzar a València en l'època daurada de l'expresident Francisco Camps, va servir perquè Mariano Rajoy refermés el seu lideratge al capdavant del partit. Segons la factura publicada per el diari El Mundo, el PP deuria 232.374,56 euros pel lloguer de l'espai de Fira València, 151.853,32 en concepte de 'Consums', 94.682,03 euros per la seguretat i la neteja i diversos imports de menor quantitat per l'assegurança de responsabilitat civil, els arcs de seguretat, el lloguer de pantalles i el servei mèdic.

Després que avui s'hagi fet públic la interposició d'aquesta demanda, que es va presentar el 3 de novembre als jutjats de Madrid, les diferents administracions públiques valencianes amb representació en el patronat de Fira València han valorat un fet que consideren insòlit. Per exemple, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, s'ha mostrat contundent en la roda de premsa posterior al ple del Consell a l'hora d'afirmar que "el PP ha de complir la legalitat i ha de pagar" els seus deutes a Fira València. Això sí, no sense abans preguntar-se "per què ha tardat la Fira vuit anys en reclamar aquests diners".

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, no vol valorar les eleccions catalanes per no interferir en la campanya. / JOSÉ SOLER / ACN

Preguntada per si el canvi de govern i l'entrada de representants de la Generalitat en el patronat de Fira València podria haver propiciat aquesta demanda, Oltra ha assenyalat que amb el "nou plantejament" creu que la institució estarà "demanant aquests i altres diners" pendents ja que "ni molt menys la seua situació econòmica és molt pròspera". Així, tot i que no ha dit que la demanda segueixi directrius de l'administració de la Generalitat ha dit: "a bon entenedor, breu parlador".

L'alcalde també reclama els diners

També s'ha referit a aquest deute l'alcalde de València, Joan Ribó, qui s'ha adreçat directament a Rajoy per demanar-li que pagui els deutes del seu partit. Ribó ha recordat que des de 2008 hi ha un deute del PP amb Fira València, una entitat que té un deute de 700 milions. "És totalment intolerable i per això li exigim al PP i a Rajoy, perquè va ser ell qui va ser proclamat ací, que d'una vegada pague", ha sentenciat Ribó, qui ha demanat als populars que "d'una vegada complisquen amb la seua obligació".

stats