Política 26/11/2014

Torres-Dulce "respecta qualsevol decisió" sobre les inculpacions pel 9-N: "Els tribunals actuaran en conseqüència"

El fiscal general de l'Estat manté la confiança amb Romero de Tejada després que hagi acatat l'ordre jeràrquica de Madrid

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, es renta les mans després d'haver obligat la Fiscalia Superior de Catalunya a presentar la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau i cedeix als tribunals qualsevol resposta a l'allau d'inculpacions pel 9-N. "Hi ha obert un procés i els tribunals actuaran en conseqüència", ha dit en declaracions als passadissos del Congrés abans d'entrar a la comissió de Justícia per presentar la memòria de la Fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Primer va ser el Govern i després el grup parlamentari de CiU al Senat els que es van voler inculpar pel 9-N. En aquest sentit el fiscal general de l'Estat "respecta qualsevol decisió que es pugui adoptar".

Preguntat sobre la seva confiança en el fiscal general de Catalunya, Ricardo Romero de Tejada, després que decidís desobeir la seva proposta de querella, Torres-Dulce ha defensat el principi de jerarquia dins de la Fiscalia. "Els meus companys de Catalunya el que van fer purament i simplement és complir l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal i, per tant, no tinc res en absolut a retreure'ls", ha conclòs.

stats